Kwaliteit en Zorg KMS (ook ZZP)

Hoe kan Zmartzorg je ondersteunen met het behalen van een kwaliteitscertificaat, zoals bijvoorbeeld ISO9001, HKZ ZZP, HKZ Kleine Organisaties, Keurmerk Gezinshuizen of bij het voldoen aan het Drents Kwaliteitskader?

Zmartzorg biedt een volledige ondersteuning bij het voldoen aan deze kwaliteitseisen. Wij leveren een kwaliteitshandboek op met daarin de benodigde protocollen en procedures en verzorgen het jaarverslag. Een interne audit behoort ook tot de mogelijkheden. Zmartzorg ondersteunt je bij het verbeteren van de processen. Bij ISO en HKZ volgt altijd een externe audit door een certificerende instantie, bij een positieve audit ontvang je het certificaat. Dit is het fysieke bewijs dat jij en jouw bedrijf staan voor goede zorg, je voldoet aan de eisen van jouw client én zorgfinancierder en je verbetert structureel je zorgverlening.

kwaliteitsmanagement

Ook als ZZP’er in de zorg kun je een HKZ-certificaat behalen, wat jou onderscheid van anderen. Want als jij iets goed kunt, wil jij dat toch laten zien?!

Er bestaan verschillende manieren om aan te tonen dat jij met jouw bedrijf kwaliteit biedt. Maar de eisen om gecontracteerde zorg te leveren, verschillen echter per gemeente en zorgkantoor. Wij kennen de weg in de WMO en WLZ.

Een goed KMS is de rode draad in uw bedrijf: uw medewerkers weten exact wat zij wanneer moeten doen. Met ons KMS verhoogt uw kwaliteit en verlaagt u de kosten.

Waarom een KMS?

Er zijn meerdere redenen om met een kwaliteitssysteem te werken.

Echter, niet iedere gemeente eist een HKZ of ISO certificatie. Wanneer het kan, stellen wij ons Zmartzorg-kms voor. Dit laagdrempelige KMS is speciaal door ons ontwikkeld voor de zzp-er, of de zorgaanbieder met 1 of 2 medewerkers.

Dit kwaliteitssysteem, welke wij intern kunnen auditen, scheelt voor jou als zorgverlener in de kosten en toch heb je alle voordelen van een KMS waarmee de zorglevering aantoonbaar verbetert. Mocht er in de toekomst tóch een HKZ of ISO9001 certificaat behaalt willen worden, is dit met ons systeem met enkele aanpassingen mogelijk.

Het opstellen van je eigen kwaliteits (management) systeem is erg boeiend, maar ook complex en tijdrovend; met name als het voor jou geen dagelijkse bezigheid is. Je loopt kans veel kostbare tijd kwijt te zijn en fouten te maken. Zmartzorg is gespecialiseerd in het uitvoeren van het opstellen van dit systeem.

Met enige begininformatie (zoals informatie over jezelf, jouw doelen en wensen) kunnen wij aan de slag. Wij verzorgen niet alleen de gehele implementatie, maar maken hier een overzichtelijk (digitaal) boekwerk van, inclusief documentatie en bronvermeldingen die laat zien dat het opstellen gedegen gebeurd is.


martin en sabine

'Wij kunnen dit traject helemaal begeleiden om zo tot een positief resultaat te komen.'

Voor ons is laagdrempeligheid belangrijk, wij zeggen geen ‘u’, maar ‘jij’, en zijn bereikbaar op de momenten dat jij als zorgverlener beschikbaar bent. Wij begrijpen dat werken in de zorg niet alleen tijdens kantooruren gebeurt, en daarom bewegen wij met je mee.

06 21 20 63 60
info@zmartzorg.nl